Over mij

Portret Ronald Smits, Alkmaar, selfie
Alkmaar, 2020

Alkmaar, augustus 2017

Inmiddels heb ik een goede beschrijving van mijn missie: ik leg voor mensen herinneringen vast! Dit is het meest dankbare gedeelte van mijn werk als fotograaf.


Alkmaar, Januari 2017

Per heden ben ik ook als freelance fotograaf beschikbaar voor bedrijfsreportages, portret fotografie, evenement fotografie, familieportretten, fotografie van dieren en maatwerk opdrachten. Mijn werkgebied is voornamelijk Noord Kennemerland (iets ruimer: de cirkel Schagen-Hoorn-Purmerend-Zaandam-Beverwijk-Egmond aan zee). Verder heb ik een vijfentwintigtal foto’s van dieren, bloemen en natuur te koop van 40X30 cm in lijst naar keuze van 50X40 cm. Ronald Smits fotografie Alkmaar.


Alkmaar, April 2016

Sinds april 2015 heb ik vaak mijn nieuwe aanwinst mee op pad: de Panasonic GX7 met Lumix Vario G14-42 lens. De belangrijkste reden voor de aanschaf is het gewicht. De camera weegt volgens mij nog geen 700 gram inclusief lens. Sinds begin maart  2016 ben ik ook in het bezit van een portretlens de Panasonic Lumix G 42.5 mm f1.7.

Met de komst van de GX7 tref je nu ook foto’s gemaakt met deze camera aan op mijn website. Enjoy!


Alkmaar, 5 juli 2014

Na enige positieve bemoediging van vrienden is het dan toch zover gekomen: mijn eigen website!

Het is ergens rond de eeuwwisseling begonnen met de aanschaf van een analoge spiegelreflexcamera: de Canon EOS 300. Dit apparaat is al een behoorlijke tijd terug ergens in een la beland. In 2008 heb ik een compact camera gekocht: de Canon IXUS 860is. Deze heb ik met enige regelmaat zo´n twee jaar gebruikt. In het voorjaar van 2010 kwam de digitale spiegelreflexcamera: de Canon EOS 7d. De overstap naar een semiprofessionele camera is erg goed bevallen. Ik ben meteen begonnen met alles handmatig in te stellen en daar heb ik nu profijt van. Hoewel de 7d een goede camera is ben ik najaar 2013 overgestapt naar de professionele Canon EOS 5DIII. Een echte aanrader, betere beeldkwaliteit dan de 7d en net zo gebruiksvriendelijk.

Inmiddels heb ik diverse fotografie-avonturen meegemaakt. Voorbeelden zijn:

  • volledige fotobijdrage voor een voorlichtingsfolder en -poster voor stichting ‘t Praethuys te Alkmaar;
  • galerie expositie in ‘t Tiende Kind te Julianadorp;
  • huwelijksfotografie.

Mijn voorkeursonderwerpen zijn: dieren, natuur en mensen. Ik ben dan ook regelmatig op stap in en rond Alkmaar: de binnenstad, de Hoornse Vaart, het hertenkamp en het gebied tussen Alkmaar en Heerhugowaard. Ook ben ik regelmatig te vinden in de polder bij Bergen en in en rond het Heilooër bos en landgoed Nijenburg.


Jouw suggesties, opmerkingen of vragen zie ik met belangstelling tegemoet onderaan deze pagina of op de contactpagina!

Vriendelijke groet,

Ronald Smits

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *